• Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Google+ - White Circle

Volg ons

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

We horen graag van u.

Twente47

The Gallery 1.70

Hengelosestraat 500

7521 AN Enschede

Contact

Twente 47

Hub Holland Hub

Internet of Things

Accelerator

Inspirator

Incubator

Penvoerder

IOT ACCELERATOR

Living Lab pilot Adaptief Roosteren: Twentse start-up TwiQel gaat ruimteverspilling tegen

June 3, 2019

Docenten schatten het aantal studenten dat op hun colleges zal verschijnen soms te rooskleurig in, of de opkomst van studenten neemt gaandeweg af. Ook worden colleges ingeroosterd die niet doorgaan. Het gevolg is dat onderwijsruimtes niet of maar half gevuld zijn. Hierdoor investeren onderwijsinstellingen zelfs in nieuwe ruimtes, terwijl dit met een slim rooster vaak voorkomen kan worden. Daarom is TwiQel, een jong Twents bedrijf, in de Living Lab pilot Adaptief Roosteren een slimme oplossing aan het testen om beschikbare ruimtes veel efficiënter te gebruiken. Met sensoren meet het systeem voortdurend hoeveel studenten naar ieder college zijn gekomen. Dit combineert Twiqel met patronen over de opkomst, waardoor dynamisch de meest efficiënte ruimte ingeroosterd wordt. Het systeem leert voortdurend bij, zodat de voorspellingen in de loop van de tijd ook steeds verbeteren.

 

Robert Slagter van Twente47 is enthousiast: "Juist de combinatie van slimme Internet of Things sensoren en het zelflerende systeem maakt de oplossing uniek. Mooi om op deze manier verspilling en zelfs onnodige nieuwbouw tegen te gaan!”

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recente berichten

December 23, 2019

Please reload

Archief