• Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Google+ - White Circle

Volg ons

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

We horen graag van u.

Twente47

The Gallery 1.70

Hengelosestraat 500

7521 AN Enschede

Contact

Twente 47

Hub Holland Hub

Internet of Things

Accelerator

Inspirator

Incubator

Penvoerder

IOT ACCELERATOR

Slimme meter nieuw wapen in strijd tegen grondwateroverlast in Twente

July 17, 2017

ENSCHEDE - 17-07-2017 - Altijd direct zien hoe hoog het grondwater onder jouw woning staat? Het kan straks in Enschede en snel daarna in andere Twentse steden. De slimme meter moet in de toekomst voorkomen dat mensen natte voeten krijgen.

 

Het is maar een simpel metertje met een mini-computer, zender en batterij, verstopt in een stukje rioolpijp met dop. Zie hier het nog naamloze apparaatje van een paar tientjes dat straks permanent laat zien waar op welk moment het grondwater in Twente stijgt en daalt. Op honderden en later misschien wel duizenden plekken tegelijk. Alle zendertjes geven hun informatie door via een bestaand afgeschermd radionetwerk en dat leidt eerst tot meer inzicht, daarna hopelijk tot oplossingen.

 

Twents technologienetwerk

Met name in Enschede wordt veel geklaagd over natte kelders en kruipruimten, vooral na hevige en langdurige buien. Tal van factoren, zoals het verdwijnen van de textielindustrie die ooit jaarlijks miljoenen kuubs waters oppompte, spelen daarbij een rol. Daarom hebben de gemeente en het waterschap een beroep gedaan op het Twentse technologienetwerk Twente47 (spreek uit als 24/7) om beter en sneller inzicht te geven in de loop van het water.

 

*voor het gehele artikel zie hier

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recente berichten

December 23, 2019

Please reload

Archief